2011 m. gegužės 26 d., ketvirtadienis

„Mint Vinetu“- susitikime jaukumo oazėje

Eidami Vilniaus senamiesčiu, Šv.Ignoto ir Dominikonų gatvės kampe pamatysite iškabą „Mint Vinetu“.
Tai- skaitytų knygų knygynas, kuriame susitinka geri žmonės. 

Jį atradau vieną kovo pavakarį ir vos įžengusi išsyk įsimylėjau.  Vos pravėrus knygyno duris, pasitinka šiltas arbatos ir tik ką iškeptų pyragų kvapas, kasininko šypsena ir nuostabiai jauki atmosfera.
O kas svarbiausia- čia gali atrasti tokių knygų, kokių ieškojai visuose Vilniaus knygynuose ir niekaip neradai, o čia- yra! Ir dar už juokingai mažą kainą.
O net neįėjus į knygyną, ant asfalto glaudžiasi dėžė su knygomis po..1litą! Tai taip ir norisi vartyti, ieškoti, skaityti, pirkti ir gyventi tuo skaitymu, po to tomis knygomis dalintis su kitais.
Pačiame „Min Vinetu“ yra ir nemokamų knygų lentynėlė, kurias pasiimi, paskaitai ir perduodi kitam.Ir dar į šitą knygynėlį galima atnešti parduoti knygas, kurios nebereikalingos, dūla namuose jau kokį antrą šimtmetį ir vos leisgyvės leidžia savo laiką niekieno nevartomos. Atneškite į šią jaukią knygų oazę- čia jos bus vartomos, skaitomos, mylimos ir globojamos!
Ir dar- jei ieškai knygos, gali kreiptis į „Mint Vinetu“ ir jei jie ją turės, tau teliks atlėkti ir ją nusipirkti.

Mėtos lapų
Išdžiūvusių rištose knygose
Nukritusių
Tiesiai puodelin - rask arbatose.

Viską, ką skaičiau - skaitysi.
Išmoksi mano žodžius,
Naujus pasaulius matysi.
Eisim tuos pačius kelius,
Taip rasime vienas kitą -
Už arbatos kainą - knygą.

 
Niekur kitur neradau tokio jaukumo ir tokios šiltos atmosferos, kaip čia. Tik„Mint Vinetu“ kasininkas mielai nusišypsojęs padovanoja Eglei gimtadienio proga rublį, kurį Ji gauna kartu su mūsų rašyta legendine knyga. Tik šiame knygyne galima garsiai skaityti dialogus ir garsiai mąstyti ar eiti šiandien į „Našles“, ar į „Meilę“.Tik čia galima tiesiog patogiai įsitaisyti ir ilgai ilgai skaityti patikusią knygą. Tik čia prie arbatos kainos knygos taip puikiai dera ir tinka pyragėlis su žalia arbata. Tik čia atrandi knygą, kurios manei, jog jau niekad neberasi. Tik čia nemokamas wi-fi ir sklinda šiluma ne tik iš kavos puodelių.
Ir svarbiausia- tik čia rodo klaikiai gerus filmus jaukiais šiokiadienių vakarais. Įsivaizduokit, grįžti pavargęs iš darbų, mokslų, pamokų ar susitikimų, ir įžengį į nuostabiai šiltą knygų oazę pažiūrėti filmo, kuris ne tik atpalaiduoja, bet ir suteikia jėgų, įkvepia šypsotis, eiti tolyn ir grįžti čia dar ne sykį.

Jei užeisite kada išgerti arbatos ir pakvėpuoti gaiviu knygų kvapu- nepamirškite būti geri, „Mint Vinetu“- knygynas geriems žmonėms. :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą