2011 m. kovo 9 d., trečiadienis

Savanoriauti? Kur????

Labas labas, 
Kaip atėjęs pavasaris? Saulutė jau ilindo pro langus? Šiandien iš naujo pamilau pavasarį, ėjau namo ir taip beprotiškai gera, tas pavasario kvapas, tas suvokimas, kad yra vardan ko stengtis ir gyventi, tas noras eiti tolyn, pasiekti daug ir aukštai, mmmm, jauku ir gera. :) Būtent taip jaučiuosi ir savanoriaudama, todėl šįvakar skiriu įrašą savanorystei bei jos galimybėms. 
Kadangi vis dažniau sulaukiu laiškų su klausimais, kur savanoriauti, nutariau čia garsiai pasidalinti, kur galima savanoriauti ir kokios tos savanoriavimo galimybės (O jų laaabai daug! ), taigi:
1. KULTŪROS SAVANORIAI (www.kulturossavanoriai.lt)- čia rasite pasiūlymus savanoriauti kultūros renginiuose- festivaliuose, įvairiose šventėse, mugėse, renginiuose, kur renkasi žmonės, kuriems rūpi kultūra. 
Būtent su Kultūros savanoriais prasidėjo manoji savanorystė. Ir būtent juos labai labai rekomenduoju- tiek šiltų žmonių, tiek gražių akimirkų ir prasmingai praleistų dienų! Nuo šiandien Kultūros savanoriai turi būti vienas iš lamkomiausių Jūsų tinklapių, sutariam? :) 
2.MENŲ SPAUSTUVĖ- teatro oazė, prie kurios tiesiog gera prisidėti. Čia pradėjau savanoriauti vos prieš kelis mėnesius, bet jau jaučiu daug patyrusi. :) Vien tas buvimas teatru kvepiančioj oazėj verčia plačiai šypsotis. Menų spaustuvė turi tikrai daug savanorių, bet, manau, kad ten vietos atsiras ir kiekvienam iš Jūsų. :) Tik junkitės ir semkitės patirties :)
3. MALTOS ORDINAS ( www.maltieciai.lt )- ordinas, kurį gerbiu už pasiaukojimą senukams, aklam jaunimui ir neįgaliems vaikams. Pati nepriklausau šiam ordinui, nes man kur kas artimesnė kultūrinė savanorystė, bet, kiek teko girdėti, ten savanoriauja mažų mažiausiai nuostabūs žmonės, nuoširdžiai atsidavę ordino darbui ir puikūs draugai seneliams ir vaikams. jei susidomėjote- kviečiu jungtis. :)
4.BIG BROTHERS, BIG SISTERS ( www.bbbs.com )- programa, su kuria užaugau. taip, tai kažkas nepaprasto ir klaikiai gražaus. Atėjau čia kaip mažoji draugė- tyli, nerandanti savęs, pasimetusi dvylikametė, išėjau pasitikinti savimi, turinti galybę tikslų šešiolikmetė. Ateityje žadu tapti Didžiąja drauge. jei norite padėti vaikui iš naujo pamilti gyvenimą, turėti Mažąjį draugą, kurį vestumėt patyrimų keliu, drąsiai junkitės.Žinoma, čia būtina turėti 18metų, kas be ko. :)
5.KITAS VARIANTAS ( www.kitasvariantas.lt )- čia irgi augau ir ligšiol augu, atrandu gyvenimo vertybes ir tkrąją save. Deja, savanore čia ilgai neužsibuvau, bet savanoriams pasirinkimas tikrai nemažas- gali savanoriauti viešųjų ryšių, išteklių, renginių organizavimo grupėse, atrasti tai, kas tau arti širdies ir tobulintis, įgauti patirties toje srityje, o jei dar nesi KV mokinys- irgi kviečiu. :) Tikrai verta. :)
6.EUROPOS SAVANORIŲ TARNYBA (www.jtba.lt ) - čia ateity matau save. :) JTBA galima rasti visą gvardiją projektų, su kuriais galima išlėkti savanoriauti į Europos sąjungos(ir ne tik) šalis 2-12mėnesiams, įgyti milžiniškos patirties, praleisti keletą mėnesių taip, kad visą gyvenimą atsimintum ir šypsotumeis. :) mmm. :) Nepraleiskit progos, mielieji.:)






Kol kas tiek, šis sąrašas su laiku bus pildomas, tad nepamirškit užsukt paskaitinėt ir linkiu pamilti savanorystę- tą nuostabią išdaigininkę :)




Iki kiki,
su šypsena, 
Medački. 

2 komentarai:

  1. Wuuuhuu, kokia reklamytė mums, ačiū Meda - mes esam dėl tokių kaip tu žmogeliukųkųkų :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Judita, Jums, kad esat!:)

    AtsakytiPanaikinti